January 28, 2023

Një menaxher punoi vetëm 3 muaj dhe për këtë merrte $150.000 në ditë

Më 24 janar 2022, Geoff Morrell bëri paraqitjen e tij të parë në punën e tij të re si drejtues i çështjeve të korporatave në Disney.

Arsyeja e sjelljes së tij në Disney është e qartë. Para mandatit të tij të shkurtër në Disney, ai punoi në stafin e marrëdhënieve me publikun për British Petroleum (BP) për 11 vjet, 17 muajt e fundit prej të cilave ai shërbeu si nënkryetar ekzekutiv i marrëdhënieve me publikun. Ai i ndihmoi kompaninë të kapërcejë fatkeqësinë e famshme të Deepwater Horizon, derdhjen më të madhe të naftës në det në historinë e industrisë së naftës dhe fatkeqësinë më të madhe mjedisore në historinë e SHBA.

Në fakt, ai erdhi në Disney në një kohë të vështirë për kompaninë e cila po kalonte një krizë të madhe PR, Morrell qartë nuk ia doli mirë, kështu që më pak se 3 muaj më vonë kompania njoftoi largimin e tij. Teknikisht, dita e tij e fundit në Disney ishte 30 qershori.

Siç është llogaritur nga mediat amerikane, Morel ka marrë rreth $150 mijë për çdo ditë pune, shkruan CNN.

Morrell mori $8.3 milionë në pagë dhe shpërblime për 3 muaj në punë dhe 5 muaj në listën e pagave, sipas dosjeve të kompanisë.

CNN Business