January 28, 2023

Italia heq dorë plotësisht nga furnizimet me gaz rus për dimrin e 2024/2025

Italia do të jetë në gjendje të heqë dorë plotësisht nga furnizimet me gaz rus në dimrin e 2024-2025, tha të hënën CEO i kompanisë italiane të energjisë ENI, Claudio Descalchi, njoftoi agjencia italiane e lajmeve Ascanuse.
“Perspektiva e zero dërgesave të gazit rus në Itali?” Jam i sigurt se në dimrin e 2024-2025. Nëse vazhdojmë në të njëjtën frymë, do të thoja se gjërat po shkojnë në një drejtim të mirë”, u tha Descalci gazetarëve në Algjeri.

Ai konfirmoi se po mbështet në zgjerimin e mëtejshëm të bashkëpunimit me Algjerinë. “Ne përditësojmë marrëveshjet e sasisë çdo vit. Mjafton të thuhet se vetëm dy vjet më parë Algjeria e furnizonte Italinë me rreth 21 miliardë metër kub, tani na furnizon me 25 miliardë dhe vitin e ardhshëm do të arrijmë në 28 miliardë. Pres që në 2024-2025 të kalojë këtë rezultat. Ky është një partner strategjik që e ndihmon shumë Italinë”, tha ai.

Nova News