January 28, 2023

Adani ra në vendin e katërt, Bezos hyn në top 3 listën e njerëzve më të pasur në botë

Miliarderi Gautam Adani, i cili është indiani dhe aziatiku më i pasur në botë, ka parë rënien e pasurisë së tij në ditët e fundit, duke ulur renditjen e tij në Indeksin e Miliarderëve të Bloomberg. Domethënë, Adani tani është në vendin e 4 në listën e njerëzve më të pasur në botë, sipas të dhënave të Bloomberg.

Jeff Bezos i Amazon u bë njëkohësisht personi i tretë më i pasur në botë, ndërsa dy njerëzit më të pasur në planet janë ende Bernard Arnault i Louis Vuitton dhe Elon Musk, i cili zotëron Tesla, SpaceX dhe Twitter.

Pasuria neto e Gautam Adanit, i cili është kryetari i konglomeratit indian Adani Group, është $120 miliardë, ndërsa pasuria neto e Bezos është rritur në $121 miliardë më 24 janar 2023.

Bernard Arnault mbetet njeriu më i pasur në botë me $188 miliardë.

Bloomberg