January 29, 2023

Microsoft angazhoi Sting për ti argëtuar drejtuesit, të nesërmen njoftoi 10,000 pushime nga puna

Të mërkurën në mëngjes, Microsoft njoftoi se do të pushonte nga puna 10,000 punonjës, rreth 5% e fuqisë së saj totale të punës, në përgjigje të të ardhurave më të ulëta dhe një “strukture bazë të riorganizuar”. Disa orë më parë, dhjetëra drejtues të Microsoft ndoqën një koncert ekskluziv të Sting-it të sponsorizuar nga kompania jashtë Forumit Ekonomik Botëror në Davos, Zvicër. Kombinimi i dy ngjarjeve është një vështrim tronditës i shurdhër për prodhuesin më të madh të softuerit në botë.

Wall Street Journal raportoi për koncertin e së martës mbrëma, i cili thuhet se ishte një mbledhje “intime” me rreth 50 persona. Gordon “Sting” Matthew Thomas Summer është një nga muzikantët rock më të njohur në botë, performancat private të të cilit kushtojnë përgjithësisht rreth $500,000 sipas AAE Music. Nuk dihet nëse CEO i Microsoft, Satya Nadella, i cili personalisht nënshkroi postimin në blog që njoftonte pushimet masive nga puna, mori pjesë në koncert, megjithëse ishte në Zvicër për Forumin Ekonomik Botëror.

The Wall Street Journal