January 28, 2023

Emiratet e Bashkuara Arabe: Kriptovalutat do të luajnë rol të rëndësishëm në tregtinë tonë të jashtme

Ministri i Tregtisë së Jashtme të Emirateve të Bashkuara Arabe (EBA), Thani Al-Zeyoudi, vuri në dukje se meqenëse vendi ka tërhequr shumë talente nga sektori i kriptove, Emiratet e Bashkuara Arabe tani duhet të vendosin rregulloret e duhura për të mbështetur rritjen e mëtejshme.

Crypto do të luajë një “rol të madh” në avancimin e tregtisë globale të Emirateve të Bashkuara Arabe, thotë Al-Zeyoudi.

Duke folur për Bloomberg në Davos, ku bota është mbledhur për Forumin Ekonomik Botëror 2023, Al-Zeyoudi dha shumë informacione mbi partneritetet dhe politikat tregtare të Emirateve të Bashkuara Arabe.

Duke komentuar sektorin e kriptove, ministri deklaroi se “kripto do të luajë rol të madh në tregtinë e Emirateve të Bashkuara Arabe duke ecur përpara”, duke shtuar se “Gjëja më e rëndësishme është të sigurohet qeverisja globale kur bëhet fjalë për kriptovalutat dhe kompanitë kripto”.

Komentet e Al-Zeyoudi vijnë vetëm një javë pasi Kabineti i Emirateve të Bashkuara Arabe prezantoi rregullore të reja që në thelb sigurojnë që subjektet e angazhuara në aktivitete kripto duhet të marrin licencë dhe miratim nga Autoriteti Rregullator i Aseteve Virtuale të vendit (VARA).

Cointelegraph