January 29, 2023

CEO i shkarkuar i Disney merr $20 milionë pagesa të largimit

CEO i shkarkuar i Disney, Bob Chapek, do të marrë një paketë të rëndë nga puna pasi të largohet nga kompania.

Kompania Walt Disney tha se ish-shefi ekzekutiv, i cili mori detyrën në shkurt 2020 pasi CEO për një kohë të gjatë Bob Iger doli në pension, ka të drejtë për rreth $20 milionë në pagesën e ndarjes nga puna, sipas një depozitimi rregullator të martën.

Capek fitoi $24 milionë gjatë vitit, duke përfshirë një pagë të rregullt prej $2.5 milionë plus miliona në aksione dhe çmime. Kjo është akoma më pak se $32.5 milionë që ai bëri në 2021.

Regjistrimi rregullator i kompanisë tha se bordi përcaktoi se Chapek “nuk ishte më personi i duhur për pozicionin e CEO”, megjithëse votoi për të zgjatur mandatin e tij për tre vjet në qershor 2022.

Reuters