January 28, 2023

Microsoft jep pushime vjetore të pakufizuara

Kompania e teknologjisë Microsoft u jep punonjësve të saj leje vjetore të pakufizuar. Punonjësit u njoftuan për këtë me një email dhe masa do të zbatohet për të gjithë punonjësit në SHBA.

Pushimi vjetor i pakufizuar është një mjet popullor për tërheqjen dhe mbajtjen e talenteve në shumë sektorë që përballen me mungesë stafi.

“Si, kur dhe ku e kryejmë punën tonë ka ndryshuar në mënyrë dramatike.” Dhe deri sa ne u transformuam, modernizimi i politikës sonë të pushimeve në një model më fleksibël ishte një hap tjetër i natyrshëm”, shkroi Kathleen Hogan, drejtoresha e burimeve njerëzore të kompanisë, në një email drejtuar punonjësve.

Deri më tani, punonjësit e Microsoft në SHBA merrnin 4 javë pushim vjetor. Megjithatë, tani e tutje ata do të mund të marrin pushim vjetor të pakufizuar.

Kjo lloj politike, e vendosur në kompani si Netflix dhe për bankierët e lartë në Goldman Sachs, mund të jetë sfiduese kur menaxherët vendosin pritshmëri që favorizojnë pak ose aspak pushim.

The Verge