January 28, 2023

A ka mbaruar kriptodimri: Bitcoin kërcen 25%, Ethereum edhe më shumë

Pasi pësoi humbje për pjesën më të madhe të vitit të kaluar, Bitcoin dhe kriptovalutat e tjera po rriten në vitin 2023, duke nxitur spekulimet se i ashtuquajturi kripto-dimër ka përfunduar.

Bitcoin, kriptomonedha më e njohur në botë, u rrit me 25%, duke u ngjitur mbi $21,000 për herë të parë që nga nëntori, kur shpërthimi i platformës tregtare FTX të Sam Bankman-Fried shkaktoi valë tronditëse në industri. Ethereum, kriptomonedha e dytë më e madhe, është rritur më shumë se 30% në muajin e kaluar, duke u tregtuar mbi $1500 të hënën.

Bitcoin arriti kulmin më shumë se një vit më parë, në nëntor 2021, pak nën $69,000. Dy muaj më parë, kur përhapja e FTX pushtoi tregun e aseteve dixhitale, Bitcoin ra në nivelin më të ulët të dy viteve prej $15,480.