January 28, 2023

Stellantis tërheq të gjitha përpjekjet e saj lobuese nga Evropa

Pas largimit nga Shoqata Evropiane e Prodhuesve të Automobilave (ACEA), grupi lobues i Evropës për prodhuesit e makinave vitin e kaluar, Stellantis njoftoi se do të ndërpresë plotësisht të gjitha përpjekjet lobuese nga Evropa.

Siç raportohet nga Automotive News Europe, vendimi u mor nga CEO Carlos Tavares si një mënyrë për të qenë më proaktiv sesa reaktiv në lidhje me strategjitë e lëvizshmërisë së ardhshme. “Nuk kemi më lobistë. Ne nuk po negociojmë më”, thotë Tavares. “Ne nuk mund të presim më që qeveritë të marrin vendime, ne duhet të jemi më të shpejtë se rregullimi.”

Deri sa rregulloret e emetimeve shtrëngohen edhe më shumë, nuk është më një opsion për disa prodhues të automjeteve që të rrinë dhe të presin që ligjvënësit të diktojnë planet e tyre për të ardhmen. Në vend të kësaj, ata duhet të marrin përgjegjësinë dhe të parashikojnë tendencat e industrisë, ose rrezikojnë të mbeten prapa. Në rastin e Stellantis, në vend që të përpiqet të bëjë automjete më të pastra me motorët e tyre ekzistues, Tavares beson se basti më i mirë i industrisë (dhe i kompanisë së tij) për një të ardhme të pastër janë thjesht automjetet elektrike.

Dy opsione për të zgjidhur problemet
“Për mendimin tim, ekzistojnë dy mënyra për të parë botën për të zgjidhur problemet e CO2: Ekziston një pikëpamje pragmatike dhe një pikëpamje dogmatike,” thotë Tavares. “Pikëpamja pragmatike kërkon të reduktojë nivelet e CO2 sa më gjerësisht dhe në mënyrë efektive që të jetë e mundur përmes një përzierjeje të zgjuar të teknologjive shtytëse. Pikëpamja dogmatike beson se ky qëllim mund të arrihet vetëm me automjete elektrike me bateri”.

Kjo qasje, edhe pse jo domosdoshmërisht më idealiste, i adreson sfidat ballë për ballë industrisë, veçanërisht me vende si BE që zbaton ndalime të plota për shitjen e automjeteve të reja me djegie të brendshme deri në vitin 2035.

Autmotive News Europe