January 28, 2023

Adidas vs stilisti Tom Brown: Gjigandi i sportit humb çështjen gjyqësore

Adidas humbi një çështje gjyqësore në një përpjekje për të ndaluar stilistin të përdorte modelin me katër shirita.

Gjigandi i veshjeve sportive pohoi se katër vijat e markës luksoze Tom Braun Ink kishin shumë ngjashmëri me tre vijat e Adidas.

Brown argumentoi se klientët nuk kishin gjasa të ngatërronin dy brendet sepse, ndër arsyet e tjera, ai kishte një numër të ndryshëm vijash.

Adidas kishte planifikuar të kërkonte më shumë se $7.8 milionë dëmshpërblim, por një juri e New York mbajti anën e Brown.

Krijimet e Brown shpesh kanë katër vija horizontale, paralele.

Ekipi ligjor i Brown e portretizoi atë si një të huaj që lufton një korporatë gjigante dhe argumentoi se të dy brendet kanë klientë të ndryshëm.

Daily Mail