January 29, 2023

Alibaba investon $1 miliard në Turqi?

Gjigandi kinez i tregtisë elektronike Alibaba Group Holding po planifikon një qendër logjistike në aeroportin e Stambollit dhe një qendër të dhënash pranë kryeqytetit turk Ankara me një investim prej më shumë se $1 miliard, tha kryetari i saj Michael Evans.

Gazeta turke Sabah raportoi se Evans tha në një intervistë se kompania dëshiron të investojë në Evropë dhe Lindjen e Mesme dhe se e sheh Turqinë si një bazë shumë të fortë prodhuese.

“Ne kemi një plan serioz investimi në aeroportin e Stambollit. Ne mund të vlerësojmë planet e e-eksportit nga këtu në Evropë, Lindjen e Mesme dhe Lindjen e Largët. “Ne po planifikojmë një investim prej më shumë se $1 miliard”, tha Evans.

Trendyol, një nga platformat më të famshme të tregtisë elektronike në Turqi, mbështetet nga Alibaba.

Reuters