January 29, 2023

Miliarderi Jack Ma nuk do të kontrollojë më Ant Group

Jack Ma heq dorë nga të drejtat e kontrollit të Ant Group Co., miliarderi që tërhiqet nga perandoria e tij në internet pasi Kina filloi të impononte rregulla të ashpra të paprecedentë mbi kompanitë e teknologjisë.

Kompania po u ofron 10 individëve, duke përfshirë themeluesin, menaxhimin dhe punonjësit, të drejta votimi të pavarura, duke hequr efektivisht kontrollin e Ma mbi Ant, sipas një deklarate të lëshuar të shtunën. Rregullimi nuk do të ndryshojë interesat ekonomike të asnjë aksionari, raportoi Bloomberg.

Duke përcaktuar strukturën e mëparshme komplekse të firmës, njoftimi tregoi se Ma kontrollonte në mënyrë indirekte 53.46% të aksioneve të Ant dhe e konsideronte atë “personin kontrollues” të kompanisë.

Ai do të ketë vetëm 6.2% të të drejtave të votës pas pajtimit, bazuar në informacionet në deklaratë.

Ma është zhdukur kryesisht nga syri i publikut që kur mbajti një fjalim duke kritikuar rregullatorët kinezë përpara garës së dështuar të vitit 2020. Shumë nga kolegët e tij kanë hequr dorë nga rolet formale të korporatës dhe kanë rritur dhënien e bamirësisë për t’u përshtatur me vizionin e Presidentit Xi Jinping për arritjen e “prosperitetit të përbashkët”.

Që atëherë Ant është fokusuar në rishikimin e operacioneve të saj të biznesit për të qetësuar rregullatorët.

Bloomberg