January 28, 2023

Meta do të paguajë $725 milionë për të zgjidhur skandalin e Cambridge Analytica

Pronari i Facebook, Meta, ka pranuar të paguajë $725 milionë për të zgjidhur një padi për shkeljen e privatësisë që përfshin konsulencën politike me qendër në Mbretërinë e Bashkuar, Cambridge Analytica.

Siç raporton BBC, në mosmarrëveshjen e gjatë, gjigandi i rrjeteve sociale Meta akuzohet se ka lejuar palët e treta, përfshirë Cambridge Analytica, të kenë akses në të dhënat personale të përdoruesve.

$725 milionë e propozuara janë shuma më e lartë e rënë dakord ndonjëherë në lidhje me mbrojtjen e të dhënave personale në Shtetet e Bashkuara.

Meta, e cila ka mohuar keqbërjen, tha se ka rikthyer aksesin në privatësi gjatë tre viteve të fundit. Kompania tha në një deklaratë se marrëveshja është në interesin më të mirë të komunitetit dhe aksionarëve.

CNN Business