January 28, 2023

Kreu i shkëmbimit të falimentuar të kriptove FTX ekstradohet në SHBA

Sam Benkman-Fried, ish-miliarderi dhe themeluesi i shkëmbimit të kriptove FTX, u ekstradua nga shtëpia e tij në Bahamas në Shtetet e Bashkuara, ku përballet me një sërë akuzash penale për mashtrim financiar.

“Benkman-Fried, 30 vjeç, është nën mbikëqyrjen e FBI-së dhe po udhëton për në Shtetet e Bashkuara,” tha Damian Wilson, Prokurori i SHBA për Distriktin Jugor të Nju Jorkut.

Sipas tij, i akuzuari do të paraqitet para gjykatësit “sa më shpejt të jetë e mundur”.

Radio NPR raportoi se Benkman-Fried u raportua nga dy ish-kolegët dhe miqtë e tij, Carolyn Ellison dhe Gary Wang, të cilët gjithashtu janë akuzuar pasi u deklaruan fajtorë dhe tani po bashkëpunojnë me hetimin.

Të dy janë akuzuar nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbime, rregullatori shtetëror i Wall Street, për mashtrim të investitorëve të kriptomonedhave dhe po bashkëpunojnë me një hetim në lidhje me aktivitetet e Bankman-Fried, me mundësinë e arritjes së një marrëveshjeje me hetuesit për uljen e dënimeve.

BBC