November 27, 2022

Një indian në drejtim për t’u bërë njeriu më i pasur në botë

Indiani Gautam Adani është në rrugë të mbarë për t’u bërë njeriu më i pasur në botë.
Do të ishte hera e parë që një burrë aziatik do të ishte njeriu më i pasur në botë sipas listave të mediave amerikane, të cilat prej kohësh janë dominuar nga sipërmarrësit e teknologjisë perëndimore.

Ai është aktualisht njeriu i tretë më i pasur në botë me një pasuri prej $130 miliardë. Por të gjitha tendencat janë në favor të tij.

Gjegjësisht, njeriu më i pasur në botë është Elon Musk me $170 miliardë dhe i dyti është francezi Bernard Arnault me ​​$157 miliardë.

Por pasuria e tyre po tkurret me shpejtësi, ndërsa e Adanit po rritet.

Musk humbi deri në $101 miliardë këtë vit, dhe Arno $21.5 miliardë. Nga ana tjetër, Adani e rriti pasurinë këtë vit me $53 miliardë.

Vitin e nisi në vendin e 14-të mes të pasurve dhe tani është i treti. Ai ka kaluar Jeff Bezos dhe Bill Gates. Nëse ky trend vazhdon, ai së shpejti mund të bëhet njeriu më i pasur në botë.

Pasuria e Adanit është e lidhur kryesisht me asetet e konglomeratit të tij Adani Group, i cili merret me industri të ndryshme.

Forbes