November 27, 2022

Rritja e prodhimit të naftës është tema kryesore e takimit të ardhshëm të OPEC+

Anëtarët e Organizatës së Vendeve Eksportuese të Naftës (OPEC) po shqyrtojnë rritjen e prodhimit, një lëvizje që do të ndihmonte në kapërcimin e hendekut midis Arabisë Saudite dhe administratës amerikane të Joe Biden dhe do të mbante rrjedhjen e furnizimit me energji ndërsa frenonte fuqinë e industrisë ruse të naftës.

Rritja e prodhimit në nivelin prej 500,000 fuçi në ditë është një temë që do të diskutohet më 4 dhjetor në një takim të Organizatës së Vendeve Eksportuese të Naftës dhe aleatëve të saj (OPEC+), thanë delegatët.

Vendimi do të merret një ditë përpara se Bashkimi Evropian të vendosë një embargo ndaj importeve të naftës ruse, ndërsa G7 planifikon të kufizojë çmimet e kësaj energjie, dhe potencialisht të heqë furnizimet e Moskës nga tregu, shkruan The Wall Street Journal.

The Wall Street Journal