November 27, 2022

Twitter përballet me largime të shumta të punonjësve pas ultimatumit të Musk ndaj tyre

Twitter po përpiqet të mbajë punonjësit pasi pronari i tij i ri Elon Musk kërkoi që ata të angazhohen për punë shtesë me intensitet të lartë ose përndryshe të largohen nga kompania.

Kriza në Twitter arriti një kulm të ri, pasi qindra punonjës refuzuan ultimatumin e Musk, duke kërcënuar aftësinë e kompanisë për të vazhduar punën normalisht.

Pasi kompania mbylli përkohësisht zyrat e saj për punonjësit, përdoruesit e Twitter filluan t’i thonë lamtumirë këtij rrjeti social dhe të lidhen me llogaritë në platforma të tjera.

Largimet nga kompania përfshijnë një numër inxhinierësh përgjegjës për rregullimin e gabimeve dhe parandalimin e ndërprerjeve të shërbimit, ngritjen e pyetjeve në lidhje me stabilitetin e platformës për shkak të humbjes së punonjësve dhe nxitjen e diskutimeve të menaxhmentit për nevojën për të rikthyer disa punonjës, aktualë dhe ish-Twitter,thanë punonjësit.

Si shenjë e parë se numri i njerëzve që refuzojnë të nënshkruajnë ultimatumin e Musk është më i madh se sa pritej, njoftimi i tij i ri për punonjësit të enjten u tha atyre se do të lejoheshin të punonin nga shtëpia nëse menaxherët e tyre konfirmonin “performancën e tyre të shkëlqyer”.

Reuters