November 27, 2022

Tesla tërheq më shumë se 320,000 automjete

Prodhuesi i automjeteve elektrike Tesla po tërheq më shumë se 320,000 automjete nga tregu amerikan sepse dritat e pasme në ato makina mund të mos funksionojnë herë pas here, sipas një dokumenti të publikuar dje.

Prodhuesi i automjeteve elektrike me bazë në Teksas thotë se tërheqja mbulon disa automjete Model 3 për vitin e ardhshëm dhe Model Y nga 2020 deri në 2023.

Kompania tha se do të zbatojë një përditësim përmes ajrit për të rregulluar problemin e dritave të pasme dhe nuk ka pasur raportime për ndonjë aksident ose lëndim në lidhje me tërheqjen, sipas një dosjeje në Administratën Kombëtare të Sigurisë së Trafikut në Autostrada të SHBA.

The Verge