November 27, 2022

Një fabrikë e iPhone ka punësuar 100,000 punëtorë të rinj

Më shumë se 100,000 njerëz kanë aplikuar për punë në furnizuesin e Apple Foxconn për fabrikën më të madhe të iPhone në Kinë, sipas mediave shtetërore kineze.

Rritja e vendeve të punës vjen pasi Apple përballet me kufizime të rëndësishme të zinxhirit të furnizimit në fabrikën e saj të montimit në qytetin qendror kinez të Zhengzhou dhe pret që dërgesat e iPhone 14 të ndërpriten pikërisht në kohë për sezonin kryesor të blerjeve të festave.

Më në fund është plotësuar kuota. Procesi ynë i punësimit tani është mbyllur përkohësisht, tha CEO i Foxconn Yang Han për gazetën shtetërore Yicai në Zhengzhou të enjten.

Lajmi vjen pasi shpërthimi i Covid-it të muajit të kaluar e detyroi fabrikën të mbyllej, duke bërë që disa punëtorë të shqetësuar të fabrikës thuhet se të ikin.

Videot e shumë njerëzve që largoheshin nga Zhengzhou, kryeqyteti i provincës qendrore Henan, në këmbë u bënë virale në mediat sociale kineze në fillim të nëntorit, duke e detyruar Foxconn të rritë masat për të rikthyer stafin e saj.

Në përpjekje për të kufizuar pasojat, kompania tha se katërfishoi bonuset ditore për punëtorët e fabrikës këtë muaj.

CNN