November 27, 2022

Doctor Doom godet kriptovalutat: I gjithë tregu është i korruptuar, sulmon edhe Binance: “Më keq se FTX”

Ekonomisti i njohur Nouriel Roubini, i njohur si Doctor Doom, ka denoncuar tregun e kriptomonedhave si një “ekosistem që është plotësisht i korruptuar” dhe i ka përshkruar disa nga lojtarët kryesorë të tij si mashtrime pas rrëzimit masiv të tregut të aksioneve.

Duke folur në Javën Financiare të Abu Dhabi, ai kritikoi CEO të Binance Changpeng Zhao, i njohur si “CZ” dhe tha se shkëmbimi i tij i kriptomonedhës duhet të vihet nën shqyrtim nga rregullatorët.

Ka shtatë lloje kriptomonedhash, thotë ai: vjedhurazi, të korruptuar, hajdutë, kriminelë, mashtrues, kllounët e karnavaleve dhe së fundi, “CZ”.

“Mësimi i javëve të fundit është se këta njerëz duhet të ikin nga këtu”, shtoi ai.

Tregu i kriptomonedhave po kalon një turbulencë të paprecedentë pas kolapsit të papritur të javës së kaluar të FTX, një nga shkëmbimet më të mëdha të kriptove. Thuhet se ka më shumë se 100,000 kreditorë dhe detyrime nga $10 miliardë deri në $50 miliardë. Pavarësisht paraqitjes së falimentimit, kriptovaluta me vlerë miliona dollarë rrodhi nga portofoli FTX gjatë fundjavës, duke minuar më tej besimin në industri.

Binance fillimisht mendoi të blinte rivalin e tij të dështuar përpara se të tërhiqej nga ideja. Roubini, megjithatë, sugjeron që Binance nuk është shumë i ndryshëm nga FTX.

“Nuk mund ta besoj që CZ dhe Binance kanë licencë për të operuar në Emiratet e Bashkuara Arabe. Ai është i ndaluar në Britaninë e Madhe, nën hetim në SHBA për pastrim parash”, tha Roubini.

Market Watch