November 27, 2022

CEO i Binance: Crypto do të mbijetojë

Drejtori i Përgjithshëm i Binance, shkëmbimi më i madh i kriptomonedhave në internet, po krijon një fond rikuperimi për të ndihmuar njerëzit në industri, ndërsa tha se sektori “do të jetë mirë”.
“Ne duam që lojtarët e fortë në industri sot të mbrojnë lojtarët e mirë në industri të cilët mund të dëmtohen vetëm në afat të shkurtër,” tha CEO i Binance Changpeng Zhao gjatë një interviste me Dan Murphy të CNBC në Javën e Financave në Abu Dhabi.

Zhao tha se kriptomonedha “ka treguar elasticitet të jashtëzakonshëm”, duke sugjeruar se ai nuk pret që turbulencat e fundit të industrisë të shkaktojnë dëme afatgjata. Ai nuk specifikoi shifrën e saktë për madhësinë e fondit të rimëkëmbjes.

Komentet e tij vijnë vetëm një javë pasi Binance u tërhoq nga një marrëveshje për të shpëtuar shkëmbimin rival FTX, i cili paraqiti kërkesën për falimentim të premten.

Çmimi i Bitcoin ka rënë nën $17,000 për herë të parë që nga viti 2020 dhe ka shqetësime se mund të çojë në rënien e emrave të tjerë të mëdhenj në industri, si Crypto.com. Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë mohoi pretendimet dhe tha se platforma ishte “biznes si zakonisht”.

CNBC