November 27, 2022

Amazon do të pushojë nga puna 10,000 punëtorë, më të shumtët në historinë e kompanisë

Amazon planifikon të pushojë nga puna rreth 10,000 punonjës të korporatave dhe teknologjisë në fillim të kësaj jave, sipas një raporti në The New York Times. Aksionet e Amazon ranë rreth 2.5% të hënën.

Shkurtimet do të ishin më të mëdhatë në historinë e kompanisë dhe do të preknin kryesisht organizimin e pajisjeve të Amazon, sektorin e shitjes me pakicë dhe burimet njerëzore, thuhet në raport. Pushimet e raportuara do të përfaqësonin më pak se 1% të fuqisë punëtore globale të Amazon dhe 3% të punonjësve të korporatave.

Raporti pason pushimet nga puna në kompani të tjera të teknologjisë. Meta njoftoi javën e kaluar se po pushonte nga puna më shumë se 13% të stafit të saj, ose më shumë se 11,000 punonjës, dhe Twitter ka pushuar afërsisht gjysmën e fuqisë punëtore në ditët që kur Elon Musk mori përsipër kompaninë prej $44 miliardë.

Amazon raportoi 798,000 punonjës në fund të 2019, por kishte 1.6 milionë punonjës me kohë të plotë dhe me kohë të pjesshme që nga 31 dhjetori 2021, një rritje prej 102%. New York Times tha se numri i pushimeve nga puna “mbetet i paqëndrueshëm” dhe mund të ndryshojë.

Një përfaqësues i Amazon nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment.

The New York Times