November 27, 2022

Bezos do të heqë dorë nga pjesa më e madhe e pasurisë së tij

Jeff Bezos aktualisht është i 4 në listën e Forbes të njerëzve më të pasur në botë.

Themeluesi i Amazon ka një pasuri rreth $124.1 miliardë dhe në një intervistë ekskluzive për CNN, amerikani zbulon se si planifikon të japë pjesën më të madhe të vlerës së tij neto.

Por këto para nuk do të shkojnë dëm. Domethënë, ai ka idenë që pjesën më të madhe të pasurisë së tij t’ia kushtojë luftës kundër ndryshimeve klimatike dhe të mbështesë njerëzit që, siç thotë ai, mund të bashkojnë njerëzimin përballë ndarjeve të thella socio-politike.

Ndryshe, kjo është hera e parë që miliarderi ka paralajmëruar një plan të tillë. Megjithatë, kritikët e kritikuan atë për mos nënshkrimin e këtij premtimi.

Megjithatë, CNN e pyeti atë drejtpërdrejt nëse ai me të vërtetë kishte ndërmend të dhuronte më shumë nga pasuria e tij, për të cilën ai u përgjigj: “Po”.

Më herët mediat amerikane raportuan se Dolly Parton është fituesja e fundit e çmimit Guximi dhe Civiliteti nga Bezos, me vlerë $100 milionë. Domethënë, ky çmim ndahet çdo vit nga viti 2021, nga Jeff Bezos.

Në listën e lartpërmendur të Forbes, Bezos paraprihet nga indiani Gautam Adani me $147.1 miliardë, Bernard Arnault dhe familja e tij me $175.5 miliardë dhe sigurisht Elon Musk me $199.8 miliardë në pasurinë e tij.

CNN