November 27, 2022

Zuckerberg pranoi një gabim të madh, pushoi mijëra punonjës

Platformat Meta do të fillojnë të pushojnë punonjësit duke filluar nga sot, njoftoi CEO Mark Zuckerberg para qindra drejtuesve, raporton Wall Street Journal (WSJ). Sipas gazetës New York, mijëra punonjës pritet të pushohen nga puna, e cila do të jetë pushimi më i madh në sektorin e teknologjisë këtë vit, raporton Reuters.

Gazeta shtoi, duke cituar burime, se Zuckerberg u shfaq i mërzitur në takim dhe tha se ishte përgjegjës për hapat e gabuar të kompanisë. Ai tha se optimizmi i tij për rritje kishte çuar në mbipunësim.

Kompania ka më shumë se 87,000 punonjës
Lori Gohler, menaxherja e burimeve njerëzore të Metta-s, tha se punonjësit që do të mbeten pa punë do të marrin të paktën katër muaj pagesa të largimit.

Sipas të dhënave të Meta, kompania kishte mbi 87 mijë punonjës në fund të shtatorit.

Zhvillimet më të fundit vijnë pasi Twitter pushoi gjysmën e fuqisë punëtore në ekipe.

Bloomberg raportoi të dielën se Twitter kontaktoi dhjetëra punonjës që humbën punën, duke u kërkuar atyre të ktheheshin.

The Wall Street Journal