November 27, 2022

FTX falimentoi, CEO dha dorëheqjen

Platforma e kriptomonedhës FTX ka paraqitur kërkesë për falimentim në SHBA dhe CEO i saj Sam Bankman-Fried ka dhënë dorëheqjen, tha kompania në një deklaratë.

Lajmi vjen pas rënies njëjavore të perandorisë FTX teksa kompania u përpoq të qëndronte në këmbë, duke kërkuar blerje dhe kapital të freskët nga aktorët e tregut.

Të martën, shkëmbimi më i madh i kriptove në botë Binance nënshkroi një letër qëllimi për të blerë FTX. Por pak më shumë se 24 orë më vonë, Binance u tërhoq nga plani pasi rishikoi strukturën dhe librat e FTX.

“Shpresa jonë ishte të ishim në gjendje të mbështesnim klientët FTX për të siguruar likuiditet, por çështjet janë përtej kontrollit ose aftësisë sonë për të ndihmuar”, tha Binance të mërkurën.

“Si rezultat i kujdesit të duhur të korporatës, si dhe lajmeve më të fundit në lidhje me keqmenaxhimin e fondeve të klientëve dhe hetimet e supozuara nga agjencitë amerikane, ne kemi vendosur të mos vazhdojmë me blerjen e mundshme të [FTX]”, shkroi Binance në një postim në Twitter.

CNN