November 27, 2022

“Varso” tani është ndërtesa më e lartë në Evropë

Një rekord i ri është vendosur në Evropë – ka përfunduar kulla “Varso”, tani ndërtesa më e lartë në Bashkimin Evropian. E vendosur në Varshavë të Polonisë, struktura 310 metra e gjatë tejkaloi Kullën Commerzbank në Frankfurt, Gjermani, e cila më parë mbante rekordin me 259 metra lartësi.

Rrokaqielli ka 53 kate, i destinuar për zyra, restorante dhe dy dhoma vëzhgimi. E emëruar pas Varsovia, emri latin për Varshavën, ndërtesa shërben si një portë për zhvillimin e parkut të ri të biznesit në Warsaw Place, i vendosur në qendër të Varshavës. Kompleksi lidhet me stacionin kryesor të trenit të qytetit. E projektuar nga firma arkitekturore britanike Foster and Partners, ndërtesa përmban një fasadë xhami me xham të trefishtë dhe një majë prej rreth 80 metrash.

Besojmë se kulla, e mbushur me aktivitet dhe hapësira publike të spikatura në çati, do të japë një kontribut të fortë, pozitiv për këtë qytet të bukur. Shpresojmë se do të bëhet një qendër për biznesin vendas dhe ndërkombëtar dhe një simbol i Polonisë bashkëkohore, tha Grant Brooker, një përfaqësues i lartë i firmës, në një deklaratë.

Për sa i përket ambientit, pemët dhe stolat rreth kësaj kulle ofrojnë një ambient të qetë për argëtim, për shembull në pushime, por edhe për qytetarët në përgjithësi. Gjithashtu, kati i 53-të, si dhe ashensorët e posaçëm, janë të destinuara për vizitorët që dëshirojnë të shijojnë pamjen panoramike.

Architectural Digest