January 28, 2023

Airbnb ka arritur 100 milionë prenotime brenda natës, më së shumti që nga fillimi i tij në 2008

Platforma amerikane e rezervimit të akomodimit në internet Airbnb raportoi të ardhura rekord në tremujorin e tretë falë çmimeve më të larta dhe heqjes së kufizimeve të pandemisë.
Sektori i udhëtimeve është rimëkëmbur fuqishëm këtë vit falë një sezoni të mirë veror, por tani përballet me rreziqe për shkak të forcimit të inflacionit në mbarë botën, vëren Reuters.

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) parashikoi në mesin e tetorit se inflacioni këtë vit në nivel global do të arrijë një maksimum prej 9.5%d, pas së cilës ai duhet të përgjysmohet në 4.1% deri në vitin 2024.

Në tremujorin e tretë, Airbnb regjistroi afro 100 milionë netë të rezervuara, më të shumtën që nga themelimi i saj. Çmimi mesatar i natës u rrit me 5%, në $156.

Të ardhurat u rritën 29$ në $2.9 miliardëë, por rritja ishte më shumë se gjysma e asaj që u pa në të njëjtin tremujor të vitit të kaluar pasi njerëzit filluan të udhëtonin për shkak të heqjes së kufizimeve pandemike.

“Në fakt është shumë e vështirë të krahasohen rezultatet në baza vjetore. Nëse i krahasoni me vitin 2019, do të shihni se ne kishim pothuajse identike me një rritje paksa më të fortë të kërkesës në mbarë botën”, tha shefi financiar David Stevenson.

Reuters