November 27, 2022

Tregu evropian i veturave ka mbret të ri

Situata në tregun evropian po ndryshon. Lojtarët kryesorë po ndryshojnë gjithashtu dhe një veturë elektrike u fut në listën e më të shiturve.

Shtatori i vitit 2022 është muaji i parë që një veturë Tesla ishte më e shitura në kontinent. Nderi shkoi për crossoverin Model Y.

Janë dorëzuar gjithsej 29,000 Model Y, ose 19,000 shembuj të Peugeot 208, i cili zuri vendin e dytë.

Së bashku, Modeli Y dhe Z shitën 42,000 njësi, katër herë më shumë se sa Volkswagen dërgoi ID.3 dhe ID.4. Po vijnë kohë të rrezikshme për prodhuesit e vjetër evropianë.

Ata ende mbështeten te veturat me benzinë ​​dhe naftë, të cilat shiten mirë, por ekziston rreziku që prodhues të tillë si Tesla dhe konkurrentët kinezë të ulin pjesën e tyre të tregut në të ardhmen.

Tesla ka zënë rrënjë strategjike në tregun evropian duke hapur një fabrikë pranë Berlinit, e cila prodhon Model Y.

Reuters