November 27, 2022

Cilat janë brendet më të vlefshme në 2022

Me një rritje prej 35% krahasuar me raportin e vitit të kaluar, Apple ruajti vendin e parë në renditjen e brendeve më të vlefshme në botë, me një vlerë totale prej $335.1 miliardë.

Kjo, siç shkruan Visual Capitalist, është vlera më e lartë e këtij brendi regjistruar deri më tani në historinë e raportit Global 500, të cilin Brand Finance e publikon çdo vit që nga viti 2007.

Si një nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë, Apple dominon tregun e smartfonëve, veçanërisht në Shtetet e Bashkuara, ku më shumë se 50% e telefonave inteligjentë që operojnë tani janë iPhone.

Në vendin e dytë ndër brendet më të vlefshme është Amazon, me një vlerë prej $350.3 miliardë. Kjo nuk është për t’u habitur, duke pasur parasysh se gjigandi i teknologjisë shpesh është vendosur rreth Apple në renditje, dhe gjithashtu ishte në vendin e parë në edicionet e mëparshme të raportit.

Një tjetër brend që vlen të theksohet është TikTok. Kompania pa një rritje të vlerës së brendit së tij me 215% nga viti në vit, duke e bërë atë brendin me rritjen më të shpejtë në të gjithë listën.

Midis 2019 dhe 2021, kjo platformë përjetoi një bazë përdoruesish në rritje nga 291.4 milion në 655.9 milion në vetëm dy vjet. Nëse kjo rritje vazhdon, TikTok mund të arrijë gati një miliard përdorues deri në vitin 2025, sipas parashikimeve të Insider Intelligence.

Apple – $335,1 miliardë
Amazon – $350,3 miliardë
Google – $263,4 miliardë
Microsoft – $184,2 miliardë
Walmart – $111,9 miliardë
Samsung Group – $107,3 miliardë
Facebook – $101,2 miliardë
ICBC – $75,1 miliardë
Huawei – $71,2 miliardë
Verizon – $69,6 miliardë

Visual Capitalist