November 27, 2022

Numri i milionerëve do të rritet me 40% globalisht në 5 vitet e ardhshme

Numri i milionerëve po rritet vazhdimisht dhe në 5 vitet e ardhshme numri i tyre pritet të rritet deri në 40%. Këtë e tregon një raport i ri i grupit financiar ku shumë nga të pasurit mbajnë paratë e tyre, Credit Suisse.

Raporti Global i Pasurisë së Credit Suisse Group AG 2022 thotë se deri në vitin 2026 do të kemi miliona milionerë të rinj: do të ketë më shumë se 87.5 milionerë në mbarë botën, dhe shumica e tyre do të jenë kinezë.

Kina humbi shumë në produktivitet dhe rritje ekonomike gjatë pandemisë COVID-19 ndërsa karantinat pushtuan vendin. Por tregjet në zhvillim ka të ngjarë të përjetojnë një rikuperim më të shpejtë nga kriza ekonomike, thuhet në raport.

Pasuria private pritet të rritet me 36% deri në vitin 2026 në $169 trilion, raportoi Credit Suisse. Kjo është mjaft një rritje duke pasur parasysh rënien aktuale në tregjet kineze; Indeksi MSCI China ka rënë me më shumë se 30% që nga fillimi i vitit.

Megjithatë, Yahoo Finance pyet nëse raporti është “ndoshta shumë optimist?” Rritja në Kinë ka rreziqet e saj shoqëruese, veçanërisht duke pasur parasysh tensionet gjeopolitike me SHBA-në dhe afatin e vitit 2024 që disa aksione kineze të hiqen nga Wall Street. Ndërkohë, rivaliteti mes dy kombeve në teknologji, energji dhe telekomunikacion vazhdon i pandërprerë.

Yahoo Finance