November 27, 2022

Studioi zakonet e 233 milionerëve dhe arriti në përfundimin: Kjo është mënyra për t’u pasuruar

Arritja e pasurisë nuk është e rastësishme. Duhet punë e palodhur, pa frikë dhe një mentalitet i rritjes. Tom Corley kaloi 5 vjet duke studiuar zakonet e 233 milionerëve, 177 prej tyre të bërë vetë për të zbuluar se si e kalojnë kohën e tyre.

Bazuar në kërkimin e tij, ai identifikoi 6 parime të përbashkëta që i ndihmuan ata të fitonin pasuri.

  1. Ata vazhdimisht mësojnë

Të mësuarit dhe vetë-përmirësimi janë prioritetet kryesore për këta njerëz. 49% thanë se u duhen disa minuta çdo ditë për të mësuar fjalë të reja dhe 61% thanë se praktikojnë aftësi të reja (sport dhe klasa online) të paktën 2 orë në ditë. Një tjetër 63% thanë se dëgjonin audio libra ndërsa udhëtonin për në punët e tyre.

  1. Ata më shumë dëgjojnë se sa flasin

Një strategji që doli shumë herë në intervistat e mia ishte rregulli i dëgjimit 5:1. Për çdo minutë që flisnin, milionerët dëgjuan për 5 minuta. Kjo i ndihmoi ata të forconin marrëdhëniet e tyre të punës dhe të merrnin një sërë këndvështrimesh të ndryshme për një çështje të caktuar.

  1. Ata ndërtojnë ekipe të mëdha

Në hulumtimin tim, 86% e milionerëve kanë punuar mesatarisht 50 orë ose më shumë. Por ata nuk kanë punuar vetëm. Shumë prej tyre ia kanë dalë sepse u përqendruan në pikat e tyre të forta dhe zbuluan një mënyrë për të zhdukur dobësitë e tyre.

  1. Ata ëndërrojnë ëndrra të mëdha

Shumë nga milionerët në kërkimin tim përdorën një strategji që unë e quaj “Vendosja e ëndrrave”. Ata u ulën dhe shkruanin se si do të dukej jeta e tyre ideale pas 10 vitesh.

  1. Milionerët kanë prioritet shëndetin e tyre

Shëndeti i mirë përkthehet në jetëgjatësi, që do të thotë më shumë kohë për të krijuar më shumë pasuri.

  1. Ata krijojnë lumturinë e tyre

Nuk po flas për fatin e kazinosë apo llotarisë; 94% e milionerëve në sondazhin tim thanë se nuk kanë luajtur kurrë kumar.

CNBC Make It