January 28, 2023

Lundron superjahti Ritz-Carlton Eurima

I pari nga 3 superjahtet e planifikuara luksoze nga Ritz-Carlton Yacht Collection, i cili është në pronësi të zinxhirit të famshëm të hoteleve me të njëjtin emër, u nis në udhëtimin e tij të parë.

Jahti “Eurima”, që në greqisht do të thotë “zbulim”, do të lundrojë në Detin Mesdhe dhe Karaibe, si dhe do të vizitojë Amerikën Qendrore dhe Jugore. Udhëtimet do të zgjasin 7 – 10 ditë. Ajo duhej të lundronte 3 vjet e gjysmë më parë, por vetëm tani ka nisur udhëtimin e saj të parë. Lundroi nga Barcelona, ​​Spanjë, duke nisur një lundrim shtatëditor që përfundon në Nice, Francë. Anija është 190 metra e gjatë dhe mund të strehojë 298 pasagjerë. Ka 149 dhoma gjumi me një tarracë private, si dhe dritare nga dyshemeja deri në tavan. Udhëtarët mund të shijojnë pishinën, shumëllojshmërinë e verërave, spa dhe argëtimin e ofruar nga klubi i natës.

Në lundrimet në Mesdhe, një lundrim kushton $6,400 për person, ndërsa një lundrim në Karaibe kushton $5,100. Kur bëhet fjalë për akomodimin, mund të zgjidhni midis një kabine standarde, një suitë duplex dhe një suitë të gjerë me një xhakuzi privat. Shërbimi ofron edhe programe argëtuese për fëmijët.

Vonesa në vënien në shërbim të superjahtit është pasojë e problemeve në zinxhirin e furnizimit, si dhe e pandemisë korona.

2 jahte të tjerë janë në ndërtim e sipër, “Ilma” dhe “Luminara”. Ato janë ndërtuar në një kantier detar në Saint-Nazaire, Francë. Të tre jahtet do të jenë në dispozicion për përdorim privat individual, por çmimi për atë shërbim nuk është bërë i ditur.

CNN