January 29, 2023

Investimet ruse në patundshmëri në Turqi u rritën me gati 200% këtë vit

Investimet ruse në pasuri të paluajtshme në Turqi u rritën me 199% në 9 muajt e parë të këtij viti krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2021, treguan të dhënat nga Instituti i Statistikave Turke.

Sipas të dhënave, qytetarët rusë kanë blerë rreth 9311 shtëpi në periudhën janar-shtator.

Shitjet e pronave për të huajt në të gjithë vendin u rritën me 32.5% me bazë vjetore për periudhën dhe arritën në 49644 njësi.

Në 9 muajt e parë, më së shumti prona është shitur në Stamboll, 19,594 prona.

Pasohet nga Antalia me 14656, Mersini me 2596 dhe Ankaraja me 2295. Izmiri perëndimor dhe provincat e Detit të Zi, Samsun dhe Trabzon, janë ndër 10 destinacionet më të nxehta për periudhën e treguar.

Që nga marsi, ka pasur një rritje të shpejtë të numrit të shtëpive të blera nga qytetarët rusë dhe ukrainas. Në 9 muajt e parë të vitit të kaluar, rusët blenë vetëm 3,115 njësi pasuri të paluajtshme.

Rritje prej 125% shënoi edhe numri i ukrainasve që blenë pasuri të paluajtshme, duke arritur në 1775 shtëpi të blera.

Daily Sabah