January 28, 2023

Bashkohen 2 supermarkete amerikane, marrëveshja pothuajse $25 miliardë

Zinxhiri amerikan i ushqimeve Kroger tha të premten se planifikon të blejë rivalin Albertsons në një marrëveshje me vlerë rreth $25 miliardë që mund të ndryshojë industrinë e shitjes me pakicë në SHBA dhe të ndikojë në mënyrën se si miliona blerës blejnë sendet e tyre ushqimore.

Marrëveshja, e cila pritet të mbyllet në vitin 2024, do të kombinojë dy zinxhirët më të mëdhenj të supermarketeve në vend dhe do të krijojë një nga punëdhënësit më të mëdhenj privatë.

Të dy kompanitë së bashku kanë 710,000 punëtorë.

Industria e shitjes me pakicë është duke u konsoliduar vitet e fundit dhe bashkimi do t’u japë kompanive më shumë shkallë për të shmangur konkurrencën nga Amazon, Walmart dhe gjigantë të tjerë të shitjes me pakicë.

Bashkimi “përshpejton pozicionin tonë si një alternativë më e besueshme ndaj konkurrentëve më të mëdhenj,” tha të premten CEO i Kroger Rodney McMullen.

CNBC