January 28, 2023

Startup-i me themelues shqiptar, KODE Labs, siguron financim prej $8 milionë në Venture Capital

KODE Labs, një startup në smart building ka siguruar 8 milionë dollarë në raundin e tij të fundit të financimit në Venture Capital.

KODE Labs ofron një përvojë klienti të pakrahasueshme, si dhe një sistem operativ dhe intuitiv të përqendruar në të dhëna, drejtuar nga ROI. Ky është një sistem operativ që transformon mënyrën se si menaxhohen dhe përjetohen pasuritë e paluajtshme. Sistemi i tij operativ i ndërtesave inteligjente, KODE OS, standardizon dhe optimizon performancën e ndërtesës, duke përdorur një model software-as-a-service (SaaS).

Investitori është I Squared Capital.

Në vitin 2020 KODE Labs (KODE), kompania e teknologjisë së pasurive të patundshme me bazë në Detroit, njoftoi se është zgjedhur nga QuadReal Property Group dhe Stream Realty Partners për të siguruar sistemin operativ të ndërtesave inteligjente për RiverSouth Property, e cila përbëhet nga më shumë se 350,000 metra katrorë hapësirë ​​e paluajtshme në Austin, Texas.

Etrit Demaj është një nga bashkëthemeluesit e Code Lab.

Tech Crunch