January 28, 2023

‘Makina fluturuese’ bën fluturimin e saj të parë publik në Dubai (Video)

Një makinë fluturuese e prodhuar nga prodhuesi kinez i automjeteve elektrike Xpeng Inc ka bërë fluturimin e saj të parë publik në Emiratet e Bashkuara Arabe si pjesë e programit të kompanisë për të lançuar produktin në tregjet ndërkombëtare.

X2 është një avion vertikal i ngritjes dhe uljes me dy vende që ngrihet me tetë helikë – dy në çdo cep të automjetit.

“Ne po shkojmë hap pas hapi drejt tregut ndërkombëtar,” tha Mingguan Qiu, menaxher i përgjithshëm i Xpeng Aeroht.

“Ne zgjodhëm Dubain për fluturimin e parë sepse është qyteti më inovativ në botë”, shpjegoi ai.

Reuters