January 28, 2023

Formula e suksesit, 4 aftësi që punonjësit e Apple duhet të kenë

Si fillim, duhet të dini se shefi i kompanisë, Tim Cook, nuk harxhon kohë duke rishikuar CV-të e kandidatëve për punë, por në 11 vitet e tij si CEO i Apple, ai ka përcaktuar se çfarë duhet për ta çuar kompaninë përpara.

Në një ceremoni fillimi në Universitetin Federico II në Napoli në fillim të tetorit, Cook u tha të diplomuarve të universitetit se ai vuri re se suksesi i Apple varej nga kultura e saj dhe nga cilin punësonte.

Për shembull, një kompani zakonisht kërkon punonjës me katër aftësi të përbashkëta, të cilat janë:

  • aftësia për të bashkëpunuar
  • Krijimtaria
  • kurioziteti
  • profesionalizëm

“Ka qenë një formulë shumë e mirë për ne,” tha Cook, duke vënë në dukje se këto tipare gjithashtu kontribuojnë në një kulturë ambicioze, por mbështetëse të vendit të punës, vuri në dukje kreu i kompanisë amerikane.

Ai thotë se arsyeja pse bashkëpunimi është kaq i rëndësishëm, është se ai kombinon të tre aftësitë e tjera.

– Po kërkojmë… Ndjenja themelore që nëse e ndaj idenë time me ju, ajo ide do të rritet, do të bëhet më e madhe dhe më e mirë. Dhe ky proces [partneriteti] është mënyra se si Apple krijon produkte. Kjo ndjenjë e punës në grup të jep kreativitet dhe kuriozitet, sepse të treja nevojiten për të nisur idetë e reja ose për të përmirësuar idetë e vjetra, tha Cook.

CNBC