January 28, 2023

88 vjeç dhe mendon për biznesin e kompanisë së tij deri në vitin 2050

Unë jam duke menduar tashmë për periudhën nga 2030 deri në 2050, thotë 88-vjeçari Reinhold Wurth, pronar i Wurth Group, një korporatë që, për shembull, kishte shitje mbi 17 miliardë euro vitin e kaluar.

Njeriu i cili në vitin 1949, në moshën 14-vjeçare, iu bashkua kompanisë së babait të tij si punonjësi i dytë dhe praktikanti i parë, dhe në moshën 19-vjeçare tashmë mori vendin e punës, thotë në një intervistë.

“Në të ardhmen, do të na duhet shumë më tepër inteligjencë artificiale në kompani, me kompjuterë dhe robotë për të mbështetur punonjësit tanë”, thotë Wurth, duke shtuar:

Në të kaluarën, vetëm shitjet dhe marrja e porosive kishin rëndësi
Wurth thotë se në të kaluarën, puna e vetme e punonjësve ishte të shisnin produkte dhe të merrnin porosi. Sot, megjithatë, klientët mbështeten gjithnjë e më shumë në blerjet në internet, thotë ai.

Tradita, cilësia dhe zhvillimi
Wurth është një nga kompanitë më të mëdha gjermane e cila nuk është e listuar në bursë, e cila përveç shitjes merret edhe me kërkime dhe zhvillim dhe çdo vit aplikon për rreth 60 patenta.

Wurth Group