January 28, 2023

Facebook do të tkurret: Zuckerberg paralajmron ulje të mprehtë të kostove të kompanisë

Pas një dekade rritjeje shpërthyese, kompania e njohur më parë si Facebook planifikon të zvogëlohet.

Përkatësisht, Bloomberg raporton se CEO i Meta, Mark Zuckerberg, ka paralajmëruar planet për ngrirjen e punësimit dhe ristrukturimin e disa grupeve brenda kompanisë.

Sipas Bloomberg, Meta ka në plan të reduktojë ndjeshëm buxhetet e kompanisë, duke përfshirë edhe ekipet ku ka investuar së fundmi.

Meta ka vënë shumë fokus në zhvillimin e realitetit virtual (VR) dhe krijimin e metavers të vet në muajt e fundit, dhe po përpiqet gjithashtu të ndërtojë produkte të shkurtra video, të tilla si Reels, që mund të konkurrojnë me TikTok.

Meta nuk është e vetmja kompani teknologjike që aktualisht po zvogëlohet, por ngrirja e punësimeve ende sinjalizon kohë relativisht të vështira për kompaninë mëmë të Facebook, Instagram dhe WhatsApp.

Bloomberg