January 28, 2023

Musk prezanton robotin Optimus me vlerë $20,000 ( Video )

Elon Musk prezantoi prototipin më të fundit të një roboti humanoid të zhvilluar nga Tesla.

Optimus u shfaq në skenë në një event në Silicon Valley, ku i bëri me dorë turmës dhe ngriti gjunjët.

Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë deklaroi se puna për këtë model është ende në vazhdim dhe do të dalë në treg pas disa vitesh.

Robotët e tregut masiv të Tesla-s do të testohen në vendet e punës në fabrikat e makinave, tha kompani.

Prototipi i robotit u prezantua gjatë ditës së inteligjencës artificiale, e cila organizohet çdo vit nga Tesla.

Videoja tregon Optimus duke kryer disa detyra të thjeshta, duke ujitur lule, duke mbajtur kuti dhe duke ngritur shufra metalike.

Musk tha se do të fillojë prodhimin masiv të robotëve të tillë dhe çmimi për njësi do të jetë pak më i ulët se $20,000.

Fox Business