January 28, 2023

Kreu i Ryanair ka shpallur fundin e epokës së fluturimeve të lira nga €10

Ryanair nuk do të ofrojë më fluturime me kosto të ulët falë rritjes së çmimeve të karburantit, ka konfirmuar shefi ekzekutiv i kompanisë, Michael O’Leary, duke thënë se epoka e biletave prej €10 ka përfunduar.

Kompanitë si Ryanair, Wizz Air, Vueling dhe të ngjashme kanë konkurruar për çmimet më të ulëta të mundshme të shërbimeve, gjë që i ka bërë biletat dukshëm më të lira në dekadat e fundit, por tani për fat të keq kësaj i ka ardhur fundi.

Përveç çmimeve të larta të karburanteve, sektori po përballet gjithashtu me presion për të reduktuar ndikimin e tij në klimë, duke përfshirë fushatat për të bindur njerëzit që të kalojnë në transportin hekurudhor dhe rrugor.

“Nuk ka dyshim se tregu nuk do të ketë më çmimet tona promocionale vërtet të lira – bileta €1, madje edhe çmimet e biletave €9,99. “Unë nuk mendoj se ju do t’i shihni ato çmime për dy vitet e ardhshme,” tha O’Leary.

Vlera mesatare e një linje ajrore do të rritet gjatë pesë viteve të ardhshme nga rreth €40 vitin e kaluar në rreth €50.

BBC