January 28, 2023

Është gjetur një diamant i rrallë, ndoshta më i madhi në 3 shekujt e fundit

Një diamant i rrallë rozë i gjetur në Angola mund të jetë më i madhi i gjetur në 3 shekuj, sipas kompanisë australiane të minierave Lucapa Diamond Co.

Guri 170 karatësh nga miniera e Lulos ka marrë emrin “Lulo Rose”, njoftoi sot kompania dhe partnerët e saj, Endiama E.P. dhe Rosas & Petalas.

Ai do të shitet përmes një tenderi ndërkombëtar të drejtuar nga kompania shtetërore e tregtimit të diamanteve të Angolës, Sodiam.

Diamantet me ngjyra, të cilët janë më të rrallë se ata pa ngjyrë, kanë arritur çmime rekord vitet e fundit. Diamanti blu Cullinan i De Beers u shit në ankand për rreth $57.5 milionë në Sotheby’s në Hong Kong në prill.

Bloomberg