January 28, 2023

550 gra padisin Uber për ngacmim seksual

Kompania amerikane Uber, e cila ka një aplikacion celular dhe rrjet transporti me të njëjtin emër, si dhe një aplikacion celular që lejon përdoruesit të gjejnë udhëtime dhe të paguajnë në internet, tani po përballet me një padi në SHBA të ngritur nga 550 gra që dyshohet se janë sulmuar seksualisht nga shoferët që përdorën platformën.

Deklarata përfshin pretendime se pasagjeret femra “janë rrëmbyer, ngacmuar seksualisht, sulmuar seksualisht, përdhunuar, ndjekur, ngacmuar ose sulmuar ndryshe nga drejtuesit e Uber”.

Çështja u depozitua të mërkurën në Gjykatën e Lartë të Qarkut të San Franciskos.

“Sulmi seksual është një krim i tmerrshëm dhe ne e marrim seriozisht çdo raport”, tha një zëdhënës i Uber.

Ai shtoi se asgjë nuk është më e rëndësishme se siguria, prandaj Uber ka ndërtuar korniza të reja sigurie, ka vendosur politika të fokusuara tek viktimat dhe është më transparent për incidentet serioze.

Muajin e kaluar, Uber publikoi raportin e dytë të sigurisë në SHBA, i cili zbuloi se kishte 998 incidente të sulmeve seksuale, duke përfshirë 141 raporte përdhunimi, në vitin 2020.

USA Today