November 27, 2022

Visa do të blen fintechun suedez Tink për $2.2 miliardë

Visa Inc (V.N) ka rënë dakord për një blerje prej 1.8 miliardë eurosh ($2.2 miliardë) të platformës bankare evropiane Tink, disa muaj pasi hodhi poshtë një blerje nga rivali startup Plaid, nga SHBA.

E themeluar në vitin 2012, Tink me bazë në Suedi u mundëson bankave dhe kompanive të tjera financiare të ndajnë dhe të kenë më lehtë të dhëna financiare të konsumatorëve. Përdoret nga më shumë se 3,400 banka dhe institucione të tjera, si dhe mbi 250 milion klientë në Evropë.

Visa ndërpriti një marrëveshje të planifikuar prej $5.3 miliardë me platformën amerikane për ndarjen e të dhënave Plaid në janar, pas një procesi gjyqësor të qeverisë amerikane që synonte bllokimin e marrëveshjes mbi bazat e antitrustit.