November 27, 2022

3 vendet më të mira në Evropë për startup

1. GjermaniaGjermania është sot vendi më i mirë evropian për startup-et dhe themeluesit sipas një raporti të vitit 2020. Me një GDP prej $3.85 trilionë, një klimë të shëndetshme biznesi dhe një qasje super të lehtë në kapitalin sipërmarrës, sipërmarrësit e huaj që kërkojnë të fillojnë startup-et e tyre në Gjermani do të kenë një shans të mirë për të lulëzuar.

Vetëm pas Zvicrës, Gjermania renditet e dyta për sa i përket barrës më të vogël për bizneset e vogla në fushat e lëshimit të lejeve dhe rregulloreve të biznesit. Me një fuqi punëtore shumë të arsimuar dhe taksë të korporatave prej 15.8%, rritja e një biznesi të ri shumë të suksesshëm në Gjermani si i huaj do të jetë shumë më e lehtë.

2.Britania e MadheLehtësia e të bërit biznes, qasja më e lehtë për kapitalin sipërmarrës dhe një ekonomi e shëndetshme e lulëzuar automatikisht e vendosën MB-në si vendin e dytë më të mirë në Evropë për startupët dhe themeluesit.

Përkundër shkallës së ngadalësuar të rritjes të GDP-së në $2.8 trilion, Mbretëria e Bashkuar është ende vendi i dytë më i mirë evropian që fillon një biznes të ri. Me një normë të taksës së korporatave prej 19%, lehtësia për të gjetur punonjës të aftë dhe një ton organizatash të gatshme për të mbështetur startupet me këshillat më të mira, krijimi i një biznesi të ri si i huaj do të jetë shumë më i lehtë.

3. ZvicraZvicra u ngrit në renditje për vitin 2020, duke pretenduar vendin e 3-të nga 31 vendet e studiuara, si rezultat i renditjes së 1-të në dy kategori: Klima e Biznesit dhe Cilësia e Forcës së Punës. Bizneset raportojnë se kanë problemin më të vogël me ngarkesën rregullatore krahasuar me vendet e tjera evropiane.

Zvicra ka rezultatin më të lartë për shtrirjen e trajnimit të stafit dhe cilësinë e trajnimit profesional, për të mos përmendur përqindjen e 2-të më të lartë të njerëzve që kanë arritur një arsim të lartë (38.6%).Si rregull i përgjithshëm, kompanitë në Zvicër paguajnë një normë totale të taksës së korporatave diku ndërmjet 11.9% dhe 21.6%. Zbritjet e taksave, përfshirë taksat kantonale dhe ato të komunitetit, mund të shohin që shuma që paguani të zvogëlohet me disa përqind.